Μια καταπληκτική εικόνα του Ήλιου και της Σελήνης στο Βόρειο Πόλο: Ένα έργο τέχνης

Πηγή:UniverseToDay, 16 Σεπτεμβρίου 2008

Αυτή καταπληκτική εικόνα παρουσιάζει το ηλιοβασίλεμα στο Βόρειο Πόλο μαζί με το φεγγάρι στο πλησιέστερο τους σημείο. Η εικόνα είναι πράγματι ένα έργο τέχνης της Inga Nielsen (που κάνει τέχνη με εικόνες), η οποία είναι και φοιτήτρια της αστροφυσικής. Πληροφοριακά η εικόνα δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα Hideaway.


 


Η φωτογραφία αυτή έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πάνω από δύο χρόνια, και μπόρεσε να περάσει περίπου ως πραγματική φωτογραφία. Σύμφωνα με τη Nielsen, "Κάποιος έβγαλε το όνομά μου από την εικόνα και την ονόμασε  Ηλιοβασίλεμα στο Βόρειο Πόλο" και πίστεψαν οι πάντες ότι ήταν φωτογραφία".

Η εικόνα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα γεννήτρια σκηνικών, το Terragen. Προτού κάτι γίνει γνωστό για αυτή την εικόνα, υπήρξαν μεγάλες συζητήσεις σχετικά με αυτήν την εικόνα. Πολλοί βέβαια κατάλαβαν ότι η εικόνα δεν δείχνει την πραγματικότητα. Γιατί σε όλα τα μέρη της Γης, η Σελήνη και ο Ήλιος έχουν σχεδόν πάντα το ίδιο γωνιακό μέγεθος, πράγμα που εξηγεί γιατί μπορούν να συμβούν οι ηλιακές εκλείψεις.

 Inga Nielsen
Η καλλιτέχνης  Inga Nielsen

Home