Επιστήμονες λένε ότι η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν μια σκηνοθετημένη απάτη

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Σεπτέμβριος 2006

Πέντε χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Όμως, μέσα στις αμφισβητήσεις υπάρχουν μεν απίθανες θεωρίες και ευφάνταστα σενάρια, αλλά κάποια από αυτά έχουν και μια λογική. Μία οργάνωση ειδικών επιστημόνων, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, με τίτλο "Ακαδημαϊκοί για την αλήθεια της 11nς Σεπτεμβρίου" (Scholars for 9/11 truth),  έχει σαν στόχο την εύρεση της αλήθειας στα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο - προς το χειρότερο βέβαια.

Ένα πρόσφατο γκάλοπ δείχνει ότι το 36% των αμερικανών βλέπει με επιφύλαξη τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα. Πολλοί Αμερικανοί εκφράζουν πλέον τις αμφιβολίες τους. To CNN έκανε πρόσφατα ένα γκάλοπ με ερώτημα "Πιστεύετε ότι οι εναλλακτικές θεωρίες για το τι έγινε την 11η Σεπτεμβρίου είναι αξιόπιστες;" και το 70% απάντησε "ναι"!

Μια αμερικανική εφημερίδα τους αποκάλεσε "καθηγητές της παράνοιας". Προσπαθούν να αποδείξουν ότι αυτά που διαβάσαμε και ακούσαμε για την 11η Σεπτεμβρίου, δεν ήταν παρά μια τέλεια σκηνοθετημένη απάτη σε βάρος όλης της ανθρωπότητας και ειδικά του αμερικανικού λαού. Οι επιστήμονες όμως αυτοί δεν είναι συνομωσιολόγοι ή κάποιοι ευφάνταστοι, ούτε βέβαια και περιθωριακοί. Είναι καθηγητές πανεπιστημίου και άλλων διανοουμένων που βλέπουν τελείως διαφορετικά την τρομοκρατία. Οι "Ακαδημαϊκοί για την αλήθεια της 11/09" δίνουν τη δική τους εναλλακτική άποψη για τα γεγονότα. Χρησιμοποιούν επιστημονική γλώσσα και, όπως λένε, πειραματικά δεδομένα, ενώ δεν παραλείπουν να κατηγορούν την κυβέρνηση Μπους για μαζικά εγκλήματα κατά του ίδιου της του λαού.

Ο συνιδρυτής της οργάνωσης James Fetzer (Τζέιμς Φέτζερ) είναι ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και είναι αυτός που έδωσε συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου από τη μεριά της Οργάνωσης:

-Πώς πήρατε την απόφαση γι αυτή την σταυροφορία;

"Δεν είμαι μόνο ένας φιλόσοφος που ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Είμαι φιλόσοφος της επιστήμης, που γνωρίζει ότι η επιστήμη είναι η μόνη δοκιμασμένη μέθοδος που έχουμε για να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Και όταν προσθέσεις την επιστημονική αλήθεια και το ενδιαφέρον για ευημερία της χώρας, βλέπω πως δεν είχα άλλη επιλογή από το να ανακατευτώ σ' αυτό».

— Η κυβέρνηση, λοιπόν, είπε ψέματα;

"Χειρότερα. Αν η έρευνα μας είναι σωστή, η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει βία και απειλή βίας για να εγκαταστήσει το φόβο στον αμερικανικό λαό, με σκοπό να μας χειραγωγήσει στις πολιτικές της επιδιώξεις. Αυτός είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας. Πράγμα που σημαίνει, αν η έρευνα μας είναι σωστή, ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί τρομοκρατία στον αμερικανικό λαό. Αυτό πρέπει να τελειώσει".

—Γιατί να το κάνουν αυτό;

"Το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα βγάζει πολύ χρήμα. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους κερδίζουν προσωπικά. Εταιρείες σαν τη Χαλιμπάρτον διαχειρίζονται εκατοντάδες δισ. δολάρια. Υπάρχει το προσωπικό κέρδος, αλλά επίσης και η επιδίωξη της δύναμης. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ακόρεστη δίψα για δύναμη. Οι Ντικ Τσένι, Ντόναλντ Ράμσφελτ και Πολ Γούλφοβιτς, θέλουν να δημιουργήσουν μια αμερικανική αυτοκρατορία. Μας το είπαν! Μας είπαν τι θέλουν να γίνει. Σχεδίασαν ένα λεπτομερές σχέδιο. Λέγεται "Πρόγραμμα για τον νέο αμερικανικό αιώνα» (ένα think tank νεοσυντηρητικών που δημιουργήθηκε το 1997 και έπειτα στελέχωσε τις κυβερνήσεις Μπους). Επειδή όμως οι εμπνευστές του προγράμματος πίστευαν ότι αμερικανικός λαός δεν θα ήταν διατεθειμένος να υποστεί οικονομικές θυσίες και τις απώλειες των ίδιων του των παιδιών για να υποστηρίξει το σχέδιο τους για βάσεις σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή για να ελέγχουν τα αποθέματα του πετρελαίου. Εκτός όμως αν υπήρχε κάποιο φοβερά τραυματικό γεγονός, παρόμοιο με το Περλ Χάρμπορ".

—Δεν είναι δύσκολο να εκτελέσουν τέτοιο σχέδιο και να μην τους αντιληφθεί κανείς;

"Υπήρξε ένα θέμα ασφαλείας στους δίδυμους πύργους δύο βδομάδες πριν από την 11/09. Τα κτίρια έκλεισαν, οι υπάλληλοι στάλθηκαν στα σπίτια τους, οι κάμερες ασφαλείας έσβησαν και ομάδες υποτιθέμενων μηχανικών μπήκαν μέσα. Ήταν η ώρα που τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά. Steven Earl JonesΟ Στίβεν Τζόουνς, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο BYU, έχει υπολογίσει ότι χρειάζονταν μόνο δέκα επισκέψεις από δέκα άτομα για να "φυτευτούν" τα εκρηκτικά. Η υπεύθυνη εταιρεία για την ασφάλεια του World Trade Center ήταν η Securecom. Ενας από τους διευθυντές της ήταν ο Μάρβιν Μπους, αδελφός του προέδρου Μπους, και ένας άλλος ξάδελφος του. Όπως λένε και στα δικαστήρια, υπήρχαν το κίνητρο, τα μέσα και η ευκαιρία".

Αριστερά: Ο καθηγητής της φυσικής στο πανεπιστήμιο του Brigham Young. Τα ενδιαφέροντα του σχετίζονται με την πυρηνική σύντηξη και ηλιακή ενέργεια. Είναι συνεκδότης του περιοδικού Journal of 9/11 Studies

—Αν ταξινομούσατε τις αποδείξει σας σε μια λίστα, ποια θα θεωρούσατε περισσότερο σημαντική;

"Τα φυσικά ευρήματα είναι τα θεμέλια της δικής μας ανάλυσης. Η κυβερνητική άποψη καταρρίπτει τους νόμους της Φυσικής και της Μηχανικής και δεν είναι δυνατόν να είναι αληθινή. Για παράδειγμα, κάθε κτίριο είχε 47 ατσάλινες κολόνες στον πυρήνα, διασυνδεόμενες σε μια πολύπλοκη δομή. Μπορούσαν να στηρίξουν βάρος δεκαπλάσιο από όσο είχαν. Το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ήταν η σύγκρουση με τα αεροπλάνα και η φωτιά από τα καύσιμα τους που οδήγησε στην κατακόρυφη κατάρρευση. Όμως, τα κτίρια ήταν σχεδιασμένα για να αντέξουν σύγκρουση με αεροπλάνο. Ο Φρανκ Ντεμαρτίνι, που ήταν συντονιστής στην κατασκευή των δίδυμων πύργων, λέει πως η σύγκρουση αεροπλάνου με τα κτίρια, ακόμη και αν ήταν πολλαπλή, θα ήταν ανάλογη με το να καρφώνεις μολύβια σε μια κουνουπιέρα.

Δεξιά: Το ατσάλι του σκελετού λιώνει στους 2.800 Φαρενάιτ κι όχι στους 1.800 που μπορεί να φτάσει με τα φλεγόμενα καύσιμα. Στη δε γιγαντιαία έκρηξη των κτιρίων ό,τι υπήρχε μέσα (γραφεία, έπιπλα και άνθρωποι) έγινε κυριολεκτικά σκόνη. Αυτό χρειαζόταν τεράστια ενέργεια και όχι μόνο την έκρηξη των καυσίμων από τα αεροσκάφη

Δεύτερο: Η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην οποία μπορούν να φτάσουν φλεγόμενα τα καύσιμα των αεροπλάνων, στις ιδανικότερες συνθήκες και με άφθονο διαθέσιμο οξυγόνο, είναι 1.800 βαθμοί Φαρενάιτ. Αυτές οι φωτιές έκαιγαν πολύ χαμηλότερα. Ο μαύρος καπνός που έβγαινε σηματοδοτεί ότι ήταν πολύ χαμηλότερα. Σε εργαστηριακά πειράματα υπολογίστηκε ότι έκαιγαν περίπου στους 500 βαθμούς. Το ατσάλι στο σκελετό του κτιρίου λιώνει στους 2.800 βαθμούς, δηλαδή σε 1.000 βαθμούς παραπάνω από την υψηλότερη θερμοκρασία που θα μπορούσε να προκληθεί από τα καύσιμα. Ακόμη, πάντα σύμφωνα με τα πειράματα, το ατσάλι θα μπορούσε να αντέξει σε θερμοκρασία 2.000 βαθμών για έξι συνεχείς ώρες, χωρίς να δείξει εμφανή κόπωση. Το ένα κτίριο, ο νότιος πύργος, που έπεσε πρώτος - ενώ ήταν ο δεύτερος που χτυπήθηκε -, κατέρρευσε ή καλύτερα εξαφανίστηκε έπειτα από μία ώρα. Ο βόρειος πύργος έπειτα από μιάμιση ώρα. Έτσι, οι φωτιές έκαιγαν σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία και για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, για να αποδυναμώσουν το ατσάλι. Δεν θα μπορούσε να λιώσει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, γιατί το ατσάλι δεν θα εξασθενούσε υπό αυτές τις συνθήκες.
Ακόμη, συζητήσεις με πολιτικούς μηχανικούς με έχουν πείσει πως η σχεδίαση του κτιρίου ήταν τέτοια που δεν θα έκανε κατακόρυφη κατάρρευση. Υπάρχει ένα και μοναδικό πιθανό σενάριο για να γίνει μια κατακόρυφη κατάρρευση. Έπρεπε όλες οι κολόνες υποστήριξης να κοπούν την ίδια στιγμή. Αυτό είναι εντελώς γελοίο! Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό μέσω της θερμότητας. Μπορεί να γίνει μόνο μηχανικά ή με τη χρήση εκρηκτικών".

—Υπάρχει αυτό το μέτρημα στα δευτερόλεπτα της πτώσης


Το αεροπλάνο έκανε μικρή ζημιά στο Πεντάγωνο, λένε, και τα συντρίμμια δεν είναι αρκετά ώστε να αποδεικνύουν την πρόσκρουση ενός Μπόινγκ.

"Αυτό είναι τρομερά σημαντικό. Τα κτίρια κυριολεκτικά ανατινάχτηκαν από πάνω προς τα κάτω. Ανατινάχθηκαν! Κανένας όροφος δεν κουνήθηκε. Παρατήρησε ότι όλοι οι όροφοι μένουν σταθεροί. Στη γιγαντιαία έκρηξη ό,τι υπήρχε μέσα (γραφεία, έπιπλα και άνθρωποι) έγινε κυριολεκτικά σκόνη. Δεν βλέπεις αντικείμενα, μόνο λεπτή σκόνη, μόρια. Αυτό χρειαζόταν τεράστια ενέργεια και όχι μόνο στην έκρηξη των καυσίμων. Στα πλάνα μπορείς να δεις τεράστιες διαδοχικές εκρήξεις. Και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η επίσημη επιτροπή που ερεύνησε το θέμα αναφέρει στη σελίδα 305 του πορίσματος ότι ο νότιος πύργος έπεσε σε 10 δευτερόλεπτα. Ο βόρειος πύργος έπεσε σε 11 δευτερόλεπτα. Το εκπληκτικό είναι ότι, αν αφήσω να πέσει ένα αντικείμενο απ' αυτό το ύψος, θα φτάσει στο έδαφος σε 12 δευτερόλεπτα! Αυτό σημαίνει ότι τα κτίρια έπεσαν με ταχύτητα μεγαλύτερη της ελεύθερης πτώσης. Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίσταση από τους κατώτερους ορόφους. Είναι φαινόμενο που είναι αδύνατον να εξηγηθεί με τη Φυσική, χωρίς μαζική χρήση εκρηκτικών".

—Τι έγινε με το τρίτο κτίριο;

"Υπήρχε το World Trade Center 7 που έπεσε στις 5.20 το απόγευμα. Αυτό ήταν ένα κτίριο με 47 ορόφους, που δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο και δεν είχε φωτιές από καύσιμα. Ο Λάρι Σιλβερστάιν, που το νοίκιαζε, το είχε ασφαλίσει κατά τρομοκρατικής επίθεσης έξι βδομάδες πριν για 3,5 δισ. δολάρια. Ήταν μια κλασική ελεγχόμενη κατεδάφιση με τη χρήση εκρηκτικών. Όλοι οι όροφοι άρχισαν να κινούνται ταυτόχρονα. Είναι ακριβώς αυτό που βλέπουμε σε κατεδαφίσεις ξενοδοχείων και καζίνων στο Λας Βέγκας. Οι σχολιαστές που το περιέγραφαν έλεγαν ότι έμοιαζε με μια ελεγχόμενη κατεδάφιση. Ακριβώς αυτό ήταν! Αυτό το κτίριο έπεσε σε 6,6 δευτερόλεπτα και η ελεύθερη πτώση από αυτό το ύψος είναι 6 δευτερόλεπτα, αλλά ήταν μια πολύ συμπαγής κατασκευή, που φιλοξενούσε μια γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για την περιοχή".

—Πόσα μέλη έχει η ομάδας σας;

"Είμαστε περισσότεροι από 300. Τουλάχιστον 200 έχουν ερευνητικές δυνατότητες και 85 έχουν ακαδημαϊκή ιδιότητα και εξοπλισμό".

Αριστερά: Το μυστήριο με το 47ώροφο κτίριο 7 παραμένει για κάποιους άλυτο. Κατέρρευσε στις 5.20 το απόγευμα, παρότι δεν χτυπήθηκε από αεροσκάφος. Ασφαλίστηκε για τρομοκρατική επίθεση έξι εβδομάδε5 πριν από την 11η Σεπτεμβρίου - και όσοι παρατήρησαν την πτώση του, έμειναν με την εντύπωση ότι επρόκειτο για μια κλασική ελεγχόμενη κατεδάφιση

—Τελευταία είχατε κάποια προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Είστε ικανοποιημένος ή νομίζετε ότι συγκαλύπτουν την υπόθεση;

"Στο συμπόσιο που κάναμε υπήρξε μεγάλη κάλυψη. Μίλησαν άλλα τρία μέλη, ο Τζόουνς που ανέφερα νωρίτερα, ο Μπομπ Μπάουμαν, που υπήρξε διευθυντής στο πρόγραμμα Star Wars (αντιπυραυλική προστασία των ΗΠΑ) τόσο σε δημοκρατικές όσο και σε ρεπουμπλικανικές κυβερνήσεις, και ο Γουέμπστερ Τάρπλεϊ, που είναι συγγραφέας του βιβλίου "11/09 συνθετικός τρόμος". Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το θέμα και η ποιότητα και το μέγεθος του ενδιαφέροντος αυξάνονται. Φυσικά, υπάρχουν λυσσαλέες αντεπιθέσεις, που προσπαθούν να μας κηλιδώσουν και ως άτομα και ως προς τα ευρήματα μας. Αλλά θα λιγοστέψουν, γιατί οι ανακαλύψεις μας βασίζονται στην επιστημονική έρευνα".

—Νομίζετε ότι οι Αμερικανοί θα δεχτούν τελικά τη δική σας εκδοχή;

"Η αποδοχή μεγαλώνει, καθώς κάνουμε ολοένα και περισσότερες ομιλίες και παρουσιάσεις, εκδίδονται περισσότερες εργασίες και βιβλία, γίνονται συζητήσεις σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ξυπνάνε και καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση τους λέει τεράστια ψέματα. Ακριβώς όπως ο Χίτλερ παραπλάνησε τον γερμανικό λαό με τεράστια ψέματα".

—Έρχονται σ' εσάς συγγένεια των θυμάτων;

"Ο αδελφός μιας γυναίκας που σκοτώθηκε στο αεροπλάνο που χτύπησε το Πεντάγωνο ζήτησε να μάθει τι ξέρουμε για την περίπτωση. Του εξήγησα τα όρια στο τι γνωρίζουμε και τι όχι. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η πτήση 11 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κοντά στα σύνορα του Κεντάκι με το Οχάιο. Ένα άλλο αεροπλάνο φαίνεται να το αντικαθιστά κοντά στην Ουάσινγκτον. Αφού είχαν χτυπηθεί οι πύργοι, ο Νόρμαν Μινέτα (σ.σ.: υπουργός Μεταφορών), σύμφωνα με την επίσημη κατάθεση του στην επιτροπή έρευνας, πήγε σε ένα υπόγειο συντονιστικό κέντρο, όπου ήταν ο Ντικ Τσένι επικεφαλής. Ο Μινέτα άκουσε έναν νεαρό να λέει κάθε τόσο στον Τσένι: "Κύριε, είναι 50 μίλια μακριά". "Κύριε, είναι 30 μίλια μακριά". "Κύριε, είναι 10 μίλια μακριά. Ισχύουν ακόμη οι διαταγές;" Ο Τσένι γύρισε ενοχλημένος και του απάντησε: "Φυσικά ισχύουν οι διαταγές, άκουσες κάτι διαφορετικό;" Οι διαταγές πρέπει να ήταν να μην καταρρίψουν το αεροπλάνο. Το ευνόητο θα ήταν να το ρίξουν. Θα έχανες τους επιβάτες, αλλά δεν θα έχανες και τον προσωπικό σου στόχο. Αν είχε δοθεί εντολή να καταρριφθεί, θα είχε καταρριφθεί. Το Πεντάγωνο είναι ίσως το κτίριο με το καλύτερο αμυντικό σύστημα του κόσμου. Ετσι, το γεγονός είναι πως το αεροπλάνο δεν καταρρίφθηκε γιατί υπήρχαν εντολές».

—Λέτε κι άλλα για το Πεντάγωνο...

"Από τις μελέτες μας φαίνεται ότι αυτό που χτύπησε το Πεντάγωνο ήταν ένα αεροπλάνο αρκετά μικρότερο από Μπόινγκ 151, που μπορεί να έριξε έναν πύραυλο στο κτίριο πριν πέσει το ίδιο επάνω του, για να δημιουργήσει την εντύπωση μεγάλης ζημιάς. Υπήρχε σχεδόν πλήρης απουσία από συντρίμμια στις πρέπουσες ποικιλίες και ποσότητες. Δεν υπήρχε διαλυμένη άτρακτος, δεν υπήρχαν φτερά, καθίσματα, σώματα, αποσκευές. Δεν υπήρχε ούτε η ουρά, που δομικά είναι ένα από τα ισχυρότερα μέρη του αεροπλάνου. Ούτε καν οι μηχανές, που είναι ουσιαστικά άφθαρτες.
Στην πραγματικότητα, το αρχικό σημείο κρούσης είναι 10 πόδια ψηλό και 60 πόδια φαρδύ και μπορείς να δεις έναν φράχτη που δεν έσπασε και μερικά αυτοκίνητα εκεί, με ακέραια παράθυρα. Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα μερικές βιντεοταινίες, υπό την πίεση της παραδοσιακής έρευνας. Και τα βίντεο δεν δείχνουν, ενώ θα έπρεπε, ένα Μπόινγκ 757. Το 151 είναι 150 πόδια μακρύ. Το Πεντάγωνο είναι μόνο 71 πόδια ψηλό. Αυτό σημαίνει ότι το αεροπλάνο είναι διπλάσιο σε μήκος από το ύψος του κτιρίου. Αν ήταν εκεί έπρεπε να φαίνεται στο βίντεο.
Ακόμη έχουμε αεροναυπηγούς που λένε πως η κυβερνητική άποψη ότι το αεροπλάνο χτύπησε με 130 μίλια την ώρα είναι φυσικώς αδύνατη με τους νόμους της Αεροδυναμικής. Αν ερχόταν παράλληλα με το έδαφος, όπως μας λένε, θα είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο σύννεφο από την πίεση του αέρα. Αν έπεφτε υπό γωνία θα είχε δημιουργήσει έναν τεράστιο κρατήρα".

Δεξιά: Τα κτίρια έπεσαν πολύ γρήγορα κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών

—Υπάρχουν ντοκουμέντα που κρατάει μυστικά η κυβέρνηση και ζητάτε να δοθούν στη δημοσιότητα;

"Βέβαια! Για παράδειγμα, το Πεντάγωνο καλύπτεται παντού από κάμερες. Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 84 βίντεο που δείχνουν τι συνέβη στο Πεντάγωνο. Αλλά δεν τα δημοσιοποιούν. Έχουμε μια ιστοσελίδα στην οποία μαζεύουμε υπογραφές για να δημοσιοποιηθούν στοιχεία που τα έχουμε χωρίσει σε είκοσι διαφορετικές κατηγορίες. Φωτογραφίες, απομαγνητοφωνήσεις από αεροπορικές εταιρείες κ.λπ. Αν την επισκεφθείς, θα δεις πως η κυβέρνηση παρακρατεί στοιχεία από κάθε σημαντική πλευρά του επίσημου απολογισμού για την 11η Σεπτεμβρίου. Είναι εξοργιστικό!"

—Τώρα ο πρόεδρος Μπους δείχνει ως εχθρούς τη Συρία και το Ιράν. Πιστεύετε ότι θα γίνει ένας νέος πόλεμος;

"Δεν νομίζω η Κίνα και η Ρωσία να το επιτρέψουν. Οι Κινέζοι έχουν σημαντικές πετρελαϊκές συμφωνίες και οι Ρώσοι συμμετέχουν στο ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχει απειλή. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε μια επιστολή πρόσφατα από 21 στρατηγούς, ναυάρχους και αξιωματούχους του αμυντικού τομέα που λέει ότι δεν υπάρχει κρίση. Είναι όλα παραφουσκωμένα και μας παραπλανούν για άλλη μια φορά. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, όταν βρίσκεται σε πολιτική δυσκολία, αρέσκεται να απειλεί με τρομοκράτες για να διασωθεί. Αυτή η υπόθεση με τις λεγόμενες υγρές βόμβες είναι εντελώς γελοία και είχε πολύ μικρή επίδραση στον αμερικανικό λαό. Αυτοί που ανακατεύτηκαν φαίνεται πως δεν είχαν τα συστατικά, πολλοί δεν είχαν καν διαβατήρια. Χρειαζόταν μεγάλη τύχη να βάλουν αυτά τα υγρά σε ένα αεροπλάνο και μετά θα χρειάζονταν όργανα μέτρησης και πολύ χρόνο σε ένα εργαστήριο. Είναι παράλογο. Με την επέτειο που έρχεται, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την έρευνα σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου, νομίζω ότι η κυβέρνηση χρειαζόταν άλλον έναν συναγερμό για τρομοκρατική επίθεση. Για να φρεσκάρει το φόβο που τη βοηθάει να χειραγωγεί τον αμερικανικό λαό".

—Πιστεύετε ότι είναι πιθανό να συμβεί στο μέλλον μια νέα 11η Σεπτεμβρίου;

"Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μας φόβος. Ότι θα στήσουν άλλη μία εσκεμμένη επίθεση. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να φτιάξουν μια παρόμοια κατάσταση ως δικαιολογία για να επιτεθούν στο Ιράν. Αλλά το Ιράν είναι πολύ καλά εξοπλισμένο. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα διακινδύνευε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά σίγουρα θα αποδυνάμωνε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτές οι πράξεις δεν κάνουν την Αμερική δυνατότερη, αλλά πολύ ασθενέστερη. Ήδη, επειδή η κυβέρνηση ανταγωνίζεται τόσο πολλές χώρες, έχει αυξηθεί δραματικά ο κίνδυνος για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Όταν ο Μπους αποκαλείται "ο πρόεδρος της ασφάλειας", δεν είναι παρά ένα αρρωστημένο αστείο".

—Αλλά η Αλ Κάιντα υπάρχει. Έτσι δεν είναι;

"Πιστεύω πως υπάρχει μια αυθεντική Αλ Κάιντα. Βασικά εμείς τη φτιάξαμε στο Αφγανιστάν. Την υποστηρίξαμε να ξεφορτωθεί τις δυνάμεις της Σοβιετικής Ένωσης και όταν αυτός ο λόγος ύπαρξης έληξε, μετατράπηκε σε μια ανεξάρτητη δύναμη. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράκ τώρα μετατρέπεται σε χώρο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Δεν ήταν πριν εισβάλουμε, αλλά είναι τώρα".

Η συνέντευξη δόθηκε στον Γιάννη Μπογιόπουλο και δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία στις 10/9/2006

Εξωτερικά Links

"Who really blew up the twin towers?", The Guardian

Scholars for 9/11 Truth - Who Are We?

Professors of Paranoia? Academics give a scholarly stamp to 9/11 conspiracy theories. The Chronicle of Higher Education

2 U.S. Reports Seek to Counter Conspiracy Theories About 9/11.

Jones, Steven E. (July 18, 2006). Answers to Objections and Questions

Δείτε και τα σχετικά άρθρα
Τα ενεργειακά μεγέθη κατά το χτύπημα του WTC
Οι επιστήμονες πιέζουν για την επαναεξέταση του πολέμου
Οι Νομπελίστες Αμερικανοί επιστήμονες αντιτάσσονται στον πόλεμο με το Ιράκ
Εμπειρογνώμονες αρχίζουν τη μελέτη για να φτιαχθούν πιό ελαστικά κτίρια

Home