Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την αναζήτηση ζωής στον Άρη

Πηγή: NASA, 17 Ιουνίου 2005

Αν και υπάρχουν καλές πιθανότητες να υπάρχει ζωή στον Άρη, είναι πάρα πολύ νωρίς να ειπωθεί τίποτα για το ζήτημα αυτό. Αυτό αναφέρει μια ομάδα επιστημόνων, που συμμετέχει στην αποστολή εξερεύνησης του Άρη, της NASA.

Κανένα χρονικό πλαίσιο δεν μπορεί να δοθεί για να ανακαλύψουμε εάν υπάρχει ζωή ή όχι στον Άρη και θα συνεχίσει να αποτελεί γρίφο στους επιστήμονες για μια απροσδιόριστη περίοδο. Αυτά είπε ο Amitabh Ghosh, επικεφαλής μιας ομάδας της NASA που επιβλέπει διάφορες αποστολές στον Άρη.

Η ομάδα, που χειρίζεται τις πιο πρόσφατες αποστολές των δύο ρόβερ του Άρη, έκανε ταυτόχρονα την παρουσίαση της εξερεύνησης του Άρη.

"Μέχρι τώρα κανένα συγκεκριμένο σημάδι της ζωής δεν θα μπορούσε να βρεθεί. Εάν υπάρχει ζωή στον Άρη, θα είναι μια ακραία μορφή ζωής, σε ένα ακραίο περιβάλλον", τόνισε το μέλος της ομάδας James Rice.

"Τα δύο ρόβερ, που είχαν ως σκοπό αρχικά να εργαστούν για 90 ημέρες, ακόμα περιφέρονται και στέλνουν σήματα μετά από 500 ημέρες", ανέφερε η ομάδα.

"Η NASA έχει φτιάξει έναν οδικό χάρτη για το πρόγραμμα εξερεύνησης του Άρη και έχει θέσει έναν μη επεξεργασμένο στόχο για μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, μέχρι το 2030", βεβαίωσε ο Ghosh.

Ξεκινώντας από τον Αύγουστο του 2005 η NASA έχει σχεδιάσει έναν καλό αριθμό αποστολών στον Άρη, πρόσθεσε.

Η ομάδα επισκέπτεται μεγάλες πόλεις για να βοηθήσει τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να πάμε στον Άρη και να μοιραστεί έτσι τον ενθουσιασμό των επιστημόνων.

Δείτε και τα σχετικά άρθρα
Η μεγάλη περιπέτεια του ανθρώπου άρχισε

Home