Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι πάνω στη Γη έπεσε UFO

Από το AFP, 23 Αυγούστου 2004

Ένας ρώσος επιστήμονας άνοιξε πάλι την επιστημονική κόντρα για μια γιγαντιαία έκρηξη, που έγινε πριν σχεδόν 100 χρόνια, στη Σιβηρία υποστηρίζοντας ότι έχει βρει συντρίμμια από ένα UFO που συγκρούστηκε με έναν κομήτη.

UFO

Μια σύγκρουση UFO με έναν κομήτη προκάλεσε τη διάσημη έκρηξη της Σιβηρίας;

Αλλά η επιστημονική κοινότητα δεν έχει πειστεί ακόμη.

Στις 30 Ιουνίου 1908, μια κολοσσιαία λάμψη φώτισε τον ουρανό πάνω από τη Σιβηρία, ενώ ακολούθησε μια έκρηξη με δύναμη χιλίων ατομικών βομβών.

Η έκρηξη εξάλειψε τη τάιγκα, το δάσος των παγωμένων περιοχών, σε μια έκταση εκατοντάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων στη λεκάνη του ποταμού Τουνγκούσκα (Podkamennaya Tunguska) στην περιοχή Krasnoyarsk.

Οι άνθρωποι που ζουν στα χωριά της Σιβηρίας νόμιζαν ότι είχε γίνει σεισμός. Άνθρωποι και ζώα έπεσαν στο έδαφος από ωστικά κύματα και τα παράθυρα έσπασαν.

Αλλά όμως δεν βρέθηκαν συντρίμμια από μετεωρίτες και οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε εκραγεί ο πυρήνας ενός κομήτη ή αστεροειδή.

Ο ερευνητής Yuri Lavbin έχει περάσει 12 χρόνια ερευνώντας το μυστήριο του "μετεωρίτη Tunguska" και θεωρεί ότι έχει βρει το κλειδί σε ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά αινίγματα του τελευταίου αιώνα, αν και πολλοί επιστήμονες παραμένουν δύσπιστοι.

Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος του φαινομένου Tunguska, που δημιουργήθηκε από περίπου 15 ενθουσιώδεις επιστήμονες, μεταξύ τους δε είναι γεωλόγοι, χημικοί, φυσικοί και μεταλλειολόγοι, οι οποίοι έχουν οργανώσει κανονικές αποστολές στην περιοχή από το 1994.

Ο Lavbin έχει βγάλει την εξής θεωρία: Ένας κομήτης και ένα μυστηριώδες ιπτάμενο όχημα συγκρούστηκαν σε ύψος 10 χιλιομέτρων πάνω από τη γη προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη. Πίσω δε από αυτή τη μυστηριώδη έκρηξη του 1908 κρύβεται η προσπάθεια ενός ανώτερου πολιτισμού να σώσει τον πλανήτη Γη από έναν απειλητικό μετεωρίτη.

Συγκεκριμένα αυτός υποστηρίζει ότι το διαστημικό αεροσκάφος προσπάθησε να βγάλει από την τροχιά του έναν μετεωρίτη βάρους 1 δισεκατομμυρίων τόνων, ο οποίος θα κατέστρεφε όλον τον πλανήτη.  Στην προσπάθεια τους αυτή, χτύπησαν το μετεωρίτη ρίχνοντας εναντίον του ένα τεράστιου όγκου άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο,σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.Το αντικείμενο αυτό, προκάλεσε και την έκρηξη του μετεωρίτη, προτού τα υπολείμματα του προσκρούσουν στη Γη με απίστευτη ταχύτητα.

Παράξενες μαύρες πέτρες

Ο ίδιος και η ομάδα του ισχυρίζονται ότι σε μια αποστολή στον ποταμό Podkamannaya Tunguska που έγινε τον Ιούλιο βρήκαν δύο παράξενες μαύρες πέτρες μεταξύ δύο χωριών.

Οι πέτρες ήταν κανονικοί κύβοι με πλευρές 1,5 μέτρου.

Αυτές οι πέτρες "δεν έχουν προφανώς φυσική προέλευση", λέει ο Lavbin. Εμφανίζονται να έχουν καεί και "το υλικό τους θυμίζει ένα κράμα που χρησιμοποιείται για να κάνει τους διαστημικούς πυραύλους, ενώ στην αρχή του 20ού αιώνα τα μόνα αεροπλάνα που υπήρχαν ήταν φτιαγμένα από κοντραπλακέ".

Υποστήριξε ότι οι κύβοι αυτοί ήταν υπολείμματα ενός ιπτάμενου σκάφους, ίσως ενός εξωγήινου διαστημικού αεροσκάφους, αν και αναγνώρισε ότι χρειάζεται ακόμα μια ανάλυση αυτών των λίθων.

Αυτός έχει βρει, επίσης, μια τεράστια άσπρη πέτρα "στο μέγεθος της καλύβας ενός αγρότη" κολλημένη στην κορυφή ενός βράχου στη μέση του κατεστραμμένου δάσους.

"Οι ντόπιοι την ονομάζουν 'πέτρα ταράνδου'". Είναι φτιαγμένη από κρυσταλλικό υλικό, κάτι που δεν χαρακτηρίζει αυτή την περιοχή, λέει ο Lavbin. Αυτός δέχεται ότι ήταν μέρος του πυρήνα ενός κομήτη.

Η επιστημονική κοινότητα όμως έχει μια άλλη εξήγηση.

"Υπάρχουν πολλοί ερασιτέχνες ερευνητές που οργανώνουν ταξίδια στην περιοχή του κατακλυσμού Tunguska", λέει η Anna Skripnik της επιτροπής μετεωριτών της ρωσικής ακαδημίας των επιστημών.

"Στη Σιβηρία, όπου εργάζονται τακτικά οι γεωλόγοι ειδικοί στα πετρέλαια, μπορείτε αν ψάξετε να βρείτε ένα σωρό κομμάτια από διάφορες μηχανές".

Όμως ο Lavbin δεν αποθαρρύνεται. Για να υποστηρίξει τη θεωρία του, πήρε δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής που παρουσιάζουν τα "ίχνη" από διαστημικό όχημα (μακρά έλη και λίμνες) και του κομήτη (κατεστραμμένα δάση, απανθρακωμένα δέντρα και καταπληκτικοί βράχοι).

"Είμαι 100% βέβαιος και μπορώ να κάνω επίσημη ανακοίνωση, ότι κάποιες δυνάμεις ενός ανώτερου πολιτισμού μας έσωσαν", δηλώνει ο Lavbin και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μέχρι το 2008 το μυστήριο της έκρηξης του ποταμού Τουνγκούσκα θα έχει πλήρως αποσαφηνισθεί.

Οι Ρώσοι επιστήμονες, δεν διευκρινίζουν το τι ακριβώς συνέβει, με την τύχη του εξωγήινου διαστημικού αεροσκάφους, είναι όμως πολύ πιθανό αυτό να παρασύρθηκε από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη του μετεωρίτη και εν συνεχεία να διαλύθηκε.

Home