Η Boeing κάνει πειράματα για να υπερνικήσει την βαρύτητα

Από σελίδα του BBC, 29 Ιουλίου 2002

Ερευνητές της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing χρησιμοποιούν την πειραματική εργασία του αμφιλεγόμενου Ρώσου επιστήμονα Yevgeny Podkletnov για τη δημιουργία μίας συσκευής που θα εξουδετερώνει τη βαρύτητα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Podkletnov, είναι δυνατή η κατασκευή μίας συσκευής που εξουδετερώνει εν μέρει τα σώματα από τις επιπτώσεις της βαρύτητας. Ωστόσο, οι απόψεις του αμφισβητούνται από τους άλλους επιστήμονες, καθώς δεν κατόρθωσαν να επαναλάβουν το πείραμά του και να μετρήσουν εάν όντως είναι δυνατόν να μειωθούν οι δυνάμεις της βαρύτητας πάνω σε αντικείμενα.

1. Σωλεινοειδή δημιουργούν μαγνητικό πεδίο
2. Περιστρεφόμενος υπεραγώγιμος κεραμικός δακτύλιος
3. Υγρό Άζωτο δρά σαν ψυκτικό
4. Ο Dr Podkletnov ισχυρίζεται πώς το βάρος μπορεί να μειωθεί 2% (1kg=980g)

Ο ίδιος ο Ρώσος επιστήμονας επιμένει πάντως ότι δημιούργησε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας κατά τη διάρκεια ενός πειράματος στο πανεπιστήμιο Tampere της Φιλανδίας, το 1992.

Τα πειράματα αυτά γίνονται, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, στα εργαστήρια της Phantοm Works, θυγατρικής της Boeing στο Σιάτλ.

Ο επικεφαλής της Phantοm Works, George Muellner, δήλωσε στο περιοδικό Jane's Defence Weekly ότι αυτά που υποστηρίζει ο Ρώσος επιστήμονας μοιάζουν να έχουν βάση και είναι εύλογα.

Σύμφωνα με τον Podkletnov ένα αντικείμενο χάνει μέρος του βάρους του όταν αυτό τοποθετηθεί πάνω σε ένα δίσκο από υπεραγώγιμο κεραμικό υλικό, το οποίο περιστρέφεται πάνω σε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Όλη η συσκευή βρίσκεται πάνω σε συσκευή με υγρό άζωτο, για την ψύξη του.

Η μείωση της βαρυτικής δύναμης, με την εφαρμογή της τεχνικής αυτής είναι μικρή, περίπου 2%, αλλά η εφαρμογή της αυτής στην αεροναυπηγική ίσως να άνοιγε το δρόμο για την κατασκευή αεροσκαφών που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια -και άρα καύσιμα- για να απογειώνονται ή να πετούν.

Επιστημονικοί κύκλοι ισχυρίζονται πάντως ότι το πείραμα του Podkletnov στερείται βάσεως και πως η κατάργηση της βαρύτητας είναι αδύνατη.

Εκτός από τη Boeing, προσπάθειες να θέσει σε εφαρμογή τη θεωρεία του Ρώσου επιστήμονα καταβάλλει και η NASA. Η προκαταρτκική έκθεση, ωστόσο, σχετικά με τη δυνατότητα μείωσης της βαρύτητας της Γης είναι αποθαρρυντική. 

Δείτε και τα σχετικά άρθρα
Το φαινόμενο Podkletnov ή της αντιβαρύτητας
Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες
Nasa Breakthrough Propulsion Physics Program
Quantum Cavorite
Project Greenglow
Boeing
Home