Πώς να κάνετε το αυτοκίνητό σας αόρατο στα ραντάρ και τα laser

Από σελίδα της New York Times 4 Σεπτεμβρίου 2001

RegeneratorΜια εταιρία ηλεκτρονικών, η Rocky Mountain Radar κυκλοφόρησε μια συσκευή την οποία εγγυάται ότι κάνει τα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό τρόπο αόρατα στις παγίδες ταχύτητας σε απόσταση πάνω από 60m από από αυτές. Αν πάρετε κλήση ενώ χρησιμοποιείτε τη συσκευή της εταιρίας, η εταιρία εγγυάται ότι θα πληρώσει εκείνη το πρόστιμο!

Η λειτουργία του μέρους εκείνου της συσκευής που αφορά το ραντάρ, στηρίζεται στην εκπομπή ενός ηλεκτρομαγνητικού σήματος με κατάλληλη κεραία - κυματοδηγό το οποίο προσπίπτει επάνω στο περιπολικό της αστυνομίας απ' όπου γίνεται η εκπομπή του σήματος, κι έτσι προκαλείται σύγχυση στον υπολογιστή που έχει το περιπολικό που καταγράφει το σήμα.
Η λειτουργία του μέρους εκείνου της συσκευής που αφορά το laser στηρίζεται στην εκπομπή μιας δέσμης υπερύθρου φωτός προς το περιπολικό εκπομπής που επίσης προκαλεί σύγχυση στη μονάδα laser του περιπολικού καταγραφής.

Η συσκευή της Rocky Mountain Radar που έχει το εμπορικό όνομα Phazer, με τα σήματα αυτά που εκπέμπει κάνει τα ραντάρ και τα laser των περιπολικών να δείχνουν ψευδείς τιμές για την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας.

Στις ΗΠΑ που κυκλοφόρησε η συσκευή αυτή, και στις πολιτείες που η χρήση της δεν παραβιάζει τον υπάρχοντα νόμο, η εταιρία δεν ενθαρρύνει την υπερβολική ταχύτητα εκ μέρους των οδηγών. Έτσι δέχεται να πληρώσει το πρόστιμο αν τυχόν δεν δουλέψει σωστά το Phazer μόνο στην περίπτωση που η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ήταν κάτω από το 30% του νομίμου ή κάτω από 25km/h.

Home