Μερικές εκτιμήσεις ενός φυσικού γύρω από την ύπαρξη του Αη-Βασίλη

Άρθρο, Δεκέμβριος 2003

Αη-Βασίλης1) Κανένα γνωστό είδος ταράνδου δεν μπορεί να πετάξει. ΑΛΛΑ υπάρχουν 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που αναμένεται να ταξινομηθούν, και ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι έντομα και μικρόβια, αυτό ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ να υπάρχουν και τάρανδοι που πετάνε έστω κι αν τους έχει δει μόνο ο Άγιος Βασίλης.

2) Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια παιδιά (ηλικίας κάτω των 18)στον κόσμο. Αλλά μια και ο Άγιος Βασίλης δεν φαίνεται ν' ασχολείται με Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους και Βουδιστές, αυτό μειώνει το έργο του στο 15% του συνόλου -378 εκατομμύρια σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Πληθυσμιακής Απογραφής. Μ' ένα μέσο όρο 3,5 παιδιά ανά οικογένεια έχει να πάει σε 91,8 εκατομμύρια σπίτια. Υποθέτουμε βέβαια ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί ανά οικογένεια.

3) Ο Άγιος έχει 31 ώρες για να διεκπεραιώσει τη δουλειά του, εξαιτίας των διαφορετικών ζωνών ώρας και της περιστροφής της Γης, υποθέτοντας ότι ταξιδεύει από ανατολικά προς δυτικά, πράγμα που φαίνεται λογικό. Αυτό σημαίνει ότι έχει να κάνει 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε Χριστιανικό σπίτι με καλά παιδιά, ο ¨αγιος έχει 1/1000 του δευτερολέπτου για να παρκάρει, να κατεβεί από το έλκηθρο, να γλιστρήσει από την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες με δώρα, ν' αφήσει και τα υπόλοιπα κάτω από το δέντρο, να φάει ότι σνάκς έχουν περισσέψει από το πάρτυ της προηγούμενης μέρας, να ξανανέβει την καμινάδα, να επιβιβαστεί ξανά στο έλκηθρο και να συνεχίσει για το επόμενο σπίτι.

Αν υποτεθεί ότι όλες αυτές οι 91,8 εκατομμύρια στάσεις είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες πάνω στη Γη (πράγμα φυσικά που γνωρίζουμε ότι είναι ψευδές, αλλά το δεχόμαστε για τις ανάγκες των υπολογισμών μας), ο Άγιος διανύει 0,78 μίλια από σπίτι σε σπίτι, ένα συνολικό ταξίδι 75 εκατομμυρίων μιλίων, χωρίς να μετρήσουμε τις στάσεις για να κάνει ότι συνήθως κάνουμε όλοι μας τουλάχιστον μια φορά κάθε 24 ώρες, συν το φαγητό του κλπ.

Αυτά όλα σημαίνουν ότι το έλκηθρο κινείται με μια μέση ταχύτητα 650μίλια/sec δηλαδή 3000 φορές την ταχύτητα του ήχου. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ, η διαστημική συσκευή Οδυσσέας κινείται μόλις με 27,4 μίλια/sec, ενώ ένας συμβατικός τάρανδος μπορεί να τρέξει και να πηδήξει με ταχύτητα 15μίλια/ ώρα.

4) Το φορτίο που φέρει το έλκηθρο, είναι επίσης ένα ενδιαφέρον σημείο. Υποθέστε ότι κάθε παιδί παίρνει κατά μέσο όρο ένα μεσαίο πακέτο από συναρμολογούμενο lego, το βάρος που μεταφέρει το έλκηθρο είναι τότε 321.300 τόνοι, χωρίς να μετρήσουμε τον ίδιο τον Άγιο που οι πληροφορίες όλες τον θέλουν λιγάκι υπέρβαρο.

Στο έδαφος, ένας συμβατικός τάρανδος δεν μπορεί να σύρει πάνω από 136Kg. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι ένας ιπτάμενος τάρανδος μπορεί να σύρει δεκαπλάσιο φορτίο του κανονικού, δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με 8 η 9 ταράνδους. Χρειαζόμαστε 214.200 ταράνδους. Αυτό αυξάνει το φορτίο (χωρίς το βάρος των ελκήθρων) σε 353.430 τόνους. Ως μέτρο σύγκρισης ξανά ας σκεφθούμε ότι το βάρος του υπερωκεάνιου Queen Elizabeth είναι μόνο το 1/4 του παραπάνω βάρους.

5) 353.000 τόνοι που ταξιδεύουν με 650μίλια/sec δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση από τον αέρα - ικανή να θερμάνει τους ταλαίπωρους ταράνδους σε θερμοκρασία συγκρίσιμη με εκείνη που αποκτά ένα διαστημόπλοιο όταν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του. Το ζευγάρι των ταράνδων που βρίσκεται μπροστά έχει ν' απορροφήσει ποσόν θερμότητας ίσο με 14,3 τετράκις εκατομμύρια Joule ανά δευτερόλεπτο ο καθένας τους.

Εν συντομία θα εξαφανιστούν, αναφλεγόμενοι ακαριαία, αφήνοντας εκτεθειμένους το επόμενο ζεύγος των δύστυχων ταράνδων και η εξαφάνισή τους θα συνοδευτεί από εκκωφαντικό θόρυβο. Όλη η παρέα των ταράνδων θα εξατμιστεί μέσα σε 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Την ίδια στιγμή ο Άγιος θα είναι υποχρεωμένος να δεχτεί αδρανειακή δύναμη 17.500 φορές μεγαλύτερη από την βαρυτική έλξη. Ένας Αη Βασίλης μάζας 90Kg (που σημαίνει μάλλον λεπτός για τις περιγραφές που του αποδίδονται) θα καρφωθεί στην πλάτη του ελκήθρου του με δύναμη 19.575Nt λόγω αδράνειας.

Συμπερασματικά:
Και αν ακόμη υποτεθεί ότι ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε κάποτε να μοιράσει δώρα, τώρα είναι νεκρός.

Home